6 ok a nyelvtanulás fontossága mellett

A nyelvtanulással nem csak saját tudásodat gyarapítod, de a különböző nyelvek ismereteivel egy új világ nyílhat meg számodra a világban. Azonban még rengeteg másik ok van arra, hogy miért kezdj bele a nyelvtanulásba, ezekből mutatunk meg most tízet.

6 ok a nyelvtanulás fontossága mellett

1. A nyelvtudás elengedhetetlen a továbbtanuláshoz és a karrierhez

A nyelvtudás mára szorosan összekapcsolódott a továbbtanulással és a munkával is. A végzettség megszerzéséhez gyakran kérnek nyelvvizsgát, amit később a munkahelynél is figyelembe vehetnek. A karrierépítésben azonban nem mindenhol szükséges a nyelvtudást igazoló papír sem, hiszen sok helyen csak a tapasztalatot, illetve a beszéd-, és íráskészséget nézik. Nem kell már ahhoz külföldön dolgozni, hogy szükséged legyen egy idegen nyelvre, de ki tudja, hogy mit hoz a jövő, és lehet, hogy egyszer egy ilyen lehetőség is adódik az életedben.

2. Bátrabban vághatsz neki egy utazásnak

Sokan amiatt mondanak le a külföldi utazás élményéről, mert nem beszélnek semmilyen idegen nyelven. Természetesen enélkül is el lehet utazni bárhová, de egyértelműen könnyebb lesz az utad és jobb lehetőségeid lesznek, hogy ha legalább angolul beszélsz. Sokkal magabiztosabban, önállóbban lehet így kommunikálni az adott országban, és vészhelyzet esetén sem esel olyan könnyen pánikba. Mindemellett így sokkal olcsóbb és akár jobb lehetőségeket is ki lehet fogni, mint például egy jobb ár-érték arányú szállást vagy éttermet.

ELO online - a nyelvtanulás új dimenziója

3. Megismerkedhetsz különböző kultúrákkal

Egy idegen nyelv megismerésével új kapuk nyílnak meg előtted, mert a nyelvtanulás nem csak az adott nyelv szókincsét és nyelvtanát foglalja magába, hanem a nyelvet beszélő országok kultúráját is. A nyelveken keresztül az adott nép szokásaiba és látásmódjába is betekintést nyerhetsz, amelyet később az élet sok területén is hasznosíthatsz.

4. Kommunikáció javulása, nem csak az idegen nyelven

Egy új nyelv elsajátításával egyértelműen javulnak a kommunikációs készségeid is. Ahogy egyre jobban haladsz előre a tanulásban, úgy javul a beszéded is, ami meglátszik az anyanyelveden is. Minél több szót ismersz meg egy idegen nyelven, azokat egyre gyakrabban alkalmazod majd a sajátodban is. Emellett, mivel megtanulod, hogy hogyan fejezd ki magad egy másik nyelven, sokkal hatékonyabban tudsz majd kommunikálni másokkal is.

5. Segít új barátokra lelni

ELO online - a nyelvtanulás új dimenziója

Az információs technológiák elterjedésével bárkivel kommunikálhatsz a világon, nem vagy már helyhez kötve. Az interneten keresztül régi, külföldi ismerőseiddel is beszélgethetsz, de a fórumokon, közösségi oldalakon új ismeretségeket is szerezhetsz a világ bármelyik országából. Velük nem csak a nyelvet gyakorolhatod, de új barátságok is szövődhetnek vagy a meglévők mélyülhetnek el.

6. Fejleszti az agyat és boldoggá tesz

A kutatások azt mutatják, hogy a nyelvtanulás jótékony hatással van az emberi agyra, mivel olyan idegpályákat ingerel, melyek használatával javul a memória. Mindemellett egy új nyelv ismeretétől jobban is érzed magad, hiszen már egy új szó vagy nyelvtani példa elsajátítását is sikerként könyvelheted el, ezután pedig boldogabb is leszel, ami a fejlődésedhez elengedhetetlen.

Már online is fejlesztheted nyelvtudásod!

ELO online - a nyelvtanulás új dimenziója

Ha az okok meghozták a kedved a nyelvtanuláshoz, akkor már csak az maradt hátra, hogy hogyan is kezdj bele. Több lehetőség közül is lehet ilyenkor választani, hiszen tanfolyamok, nyelviskolák és magántanárok tömkelege várja a tanulókat. Sok embernek viszont nincs ideje órára járni, ezért olyan megoldást keresnek, amellyel kényelmesen, az otthonukban tanulhatnak, akár online is. Erre találtuk ki interaktív nyelvtanuló programunkat, az ELO online-t, amellyel bárhol és bármikor tanulhatsz, mindössze egy számítógépre, okostelefonra vagy tabletre van szükség internetkapcsolattal. Az ELO online jelenleg öt nyelven – angol, német, francia, olasz, spanyol – érhető el, akár különböző szinteken is. Használatával könnyen és játékosan sajátítható el a gyakorlati nyelvtudás, hiszen a program érdekes gyakorló feladatokkal, látványos illusztrációkkal és hasznos hanganyagokkal teszi szórakoztatóvá és kötetlenné a tanulást.

Mindezt most ingyenesen ki is lehet próbálni online próbaleckéink segítségével. Csak ki kell választani a nyelvet, megadni az adatokat, majd a gombra kattintva egy e-mailt küldünk, amelyben a linken keresztül nem csak a kiválasztott nyelv, de a többi tananyag is elérhető lesz. Ezzel megismerheted módszerünket és kipróbálhatod a feladatokat. Az ingyenes online próbaleckék IDE KATTINTVA érhetőek el!