7 csodás hely, ahová a nyáron elutazhatsz

Ha még nem döntötted el, hogy hol töltöd a nyaralásodat, mi segítünk a választásban. Hét európai városhoz adunk tippeket, ahol az aktív és passzív pihenés kedvelői is megtalálhatják a számukra tökéletes desztinációt.

 

Egyesült Királyság: Brighton

Egyesült Királyság: Brighton

Brighton Anglia egyik legkedveltebb üdülővárosa, de nem csak azért, mert nagyon közel van Londonhoz. Gyönyörű tengerpartja 8,7 km-en keresztül terül el, ami sokszor telik meg a pihenni vágyók tömegétől. A város fő utcája, amely egészen a partig vezet le, tele van étteremmel, kávézókkal, így a nyüzsgés garantált. A város fő látványossága a tengerbe hosszan benyúló móló, amely egy vidámparknak ad otthont. Brighton tökéletes választás lehet azoknak, akik pihenni vagy strandolni vágynak, de mivel London csak egy óra vonatútra van, az aktív kikapcsolódásra vágyók egy városlátogatást is beiktathatnak az üdülésükbe.

Németország: Drezda

Németország: Drezda

Drezda a németországi Szászország legnagyobb városa, amit a barokk építészeti öröksége és mérsékelt klímája miatt az "Elba Firenzéjének" is szokták nevezni. A belvárost 1945-ben porig rombolták az amerikai és brit légierők, de sikerült újjáépíteni úgy, hogy az épületek megtartották az eredeti, barokk pompájukat. A nagy kulturális jelentőséggel bíró város 40 múzeummal büszkélkedhet, közülük pedig a legszebb és leghíresebb a Zwinger, amely remek kiállításokkal, szobrokkal díszített pavilonokkal és galériákkal várja a látogatókat. Drezda nyáron is tökéletes választás lehet, ha egy kicsit el szeretnénk vonulni a nyüzsgés és a hőség elől. A német fővárostól, Berlintől csak két órára van, és Magyarországról is könnyen megközelíthető.

Spanyolország: Sevilla

Spanyolország: Sevilla

Spanyolország negyedik legnagyobb városa Sevilla. Andalúziát nem csak a tengerpartok miatt kötelező egyszer az életben meglátogatni, hanem az építészeti látnivalói, kulturális és gasztronómiai értékei miatt is. Sevillában mindez megtalálható, hiszen az évszázadok során több civilizációi is nyomott hagyott a városon, közülük pedig leginkább a mórok öröksége emelkedik ki, élen Alcázar csodálatos palotájával. A város igen pezsgő éjszakai élettel is büszkélkedhet, és ha már itt járunk, nem szabad kihagynunk egy igazi flamenco-showt sem. Akik ide látogatnak nyáron, azoknak számolnia kell azzal, hogy hatalmas a hőség, de a látnivalók és a hangulat mindenért kárpótol. Ha pedig le szeretnénk hűteni egy kicsit magunkat, utazzunk le a legközelebbi tengerpartra, vagy esetleg látogassuk meg Malagát.

Olaszország: Bari

Olaszország: Bari

Olaszország déli része az elmúlt években lett igazán felkapott, ami egyáltalán nem meglepetés. Bari óvárosa kötelező látnivaló, de hatalmas tengerparttal is rendelkezik, ami sajnos gyakran zsúfolt, ezért érdemes felfedezni a „csizma sarkát”, azaz Puglia régióját is, ahol Olaszország legszebb strandjai találhatóak. Bari remek kiindulópont, hiszen nem csak autóval, hanem tömegközlekedéssel is könnyen el lehet jutni ezekre a helyekre, mint például Alberobello, Polignano a Mare vagy Monopoli. Ez a terület még a turizmus szempontjából viszonylag érintetlen, így megismerhetjük az igazi, autentikus olasz életet.

Franciaország: Nizza

Franciaország: Nizza

A francia Riviéra már nem csak a híresek és gazdagok kiváltsága, hiszen nagyon könnyen és költséghatékonyan el lehet már jutni Magyarországról is. Egyik legszebb és legpezsgőbb városa Nizza, ami egyszerre nagyvárosi és meseszerűen mediterrán. Az óváros sétálóutcáján soha nem áll meg az élet, a kávézók mindig tele vannak, az utcazenészek pedig folyamatosan szórakoztatják a sétálókat. A város tengerpartja is jól kiépített, amely 7 km hosszan várja a strandolni vágyókat. Mindezek mellett Nizza azért is jó választás, mert nagyon könnyen átugorhatunk Monte Carlóba, de felfedezhetjük a híres „Côte d’Azur” partvonal városait és tengerpartjait is.

Oroszország: Szentpétervár

Oroszország: Szentpétervár

Szentpétervár Oroszország második legnagyobb városa, amit az "Észak Velencéjének" is szoktak nevezni, mert több mint ezer híd található a városban. A Néva partján terül el, amelyet nyáron nem befagyva, hanem kékségében csodálhatunk meg, de talán így sokkal szebb is. A város grandiózus épületei közül kiemelkedik a Téli palota, amely a cárok lakhelyéül szolgált egészen az 1917-es forradalomig, jelenleg pedig a világ egyik leghíresebb múzeumának, az Ermitázsnak ad otthont. Szentpétervár Budapestről már közvetlen repülőjárattal is elérhető, de ne feledkezzünk meg a vízumról.

Hollandia: Amszterdam

Hollandia: Amszterdam

Amszterdam a biciklik és a csatornák városa, melyek igazán meghatározzák a hely látképét. Kezdjünk egy kávéval a város főterén a „Damon”, majd nézzük meg a híres Királyi-palotát. Ha valamilyen különlegesebb kikapcsolódásra vágyunk, megtekinthetjük a híres Vörös lámpás negyedet vagy az Erotika Múzeumot, de elidőzhetünk a jellegzetes „Coffee shopokban” is, ahol az Amszterdamban legális marihuánás termékeket kínálják. Természetesen a város kulturálisan is kiemelkedő, a Van Gogh múzeum például évi több millió látogatót fogad, ahol ízelítőt kaphatunk a híres holland posztimpresszionista festő munkásságából. Amszterdamban a látnivalók színes skálája fogadja a látogatókat, így mindenki megtalálhatja a számára tökéletes elfoglaltságot.

Mindezen országok anyanyelvén tanulhatsz távoktatásos tanfolyamainkkal. Angolból és németből négy szinten (kezdő, középhaladó, haladó, üzleti) tanulhatsz, spanyolból, olaszból és franciából két szinten (kezdő és középhaladó), míg orosz és holland nyelvből alapszinten fejlesztheted tudásodat. Minden tananyagunkat ráadásul ingyen is kipróbálhatod, mindehhez pedig csak egy próbaleckét kell letölteni IDE KATTINTVA. Válaszd kötetlen és kényelmes tanulási módszerünket, és szerezz könnyedén hatékony nyelvtudást, akár a nyaralás alatt is!