A 10 legszebb német kisváros

Németország nagyvárosain kívül érdemes ellátogatni más helyekre is. Az ország tele van a középkorból fennmaradt kisvárosokkal, kastélyokkal és más épületekkel, ahol úgy érezzük magunkat, mintha visszarepültünk volna az időben.  

1. Quedlinburg

A festői szépségű kisváros Németország Szász-Anhalt tartományában található, a Harz-hegység északi részében. Kastélya magasztosan néz le a városra, ami egyébként az egyik legjobban fennmaradt középköri és reneszánsz kastélya Európának. A város szerencsére megúszta a komolyabb bombázásokat a második világháborúban, így a régi pompájában gyönyörködhetünk.

2. Monschau

A város az Észak-Rajna-Vesztfália tartomány területén található. A kisváros leginkább fából készült épületeiről és keskeny kisutcáiról ismert, de Monschauban minden évben egy szabadtéri zenei fesztivált is rendeznek, ahová rengeteg fesztiválozó és fellépő is érkezik szerte Európából.

3.  Rothenburg ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber egy igazi meseváros Bajorországban. Szinte teljesen megtartotta középkori jellegét, és a város macskaköves utcáin sétálgatva visszarepülhetünk az időben. Az óvárosi egy magas középkori várfallal van körülvéve, amin mi is végigsétálhatunk. Az utcák kis boltjait, éttermeit és kávézóit sem szabad kihagyni.

4. Freiburg

Freiburg a Baden-Württemberg tartományban található, a Fekete-erdő szélén, és Németország egyik legmelegebb és legnapfényesebb városkája. Egyik leghíresebb látnivalója a Bächle patak, ami végigfut az óváros utcáin.  Egy helyi babona szerint, az, aki véletlenül belelép a Bächlébe, az egy freiburgival fog összeházasodni.

5. Trier

Trier városa Németország északi, Rajna-vidék-Pfalz tartományában található. A Mosel-folyó partján álló kisváros közel van a luxemburgi határhoz, és Németország legrégebbi városaként tartják számon, mivel kr. e. 100-ban alapították. Az ókori római kultúra maradványai, illetve a családias hangulat teszi kötelező látnivalóvá Triert.

6. Celle

Celle a legnagyobb város Hamburg és Hannover között Alsó – Szászországban. A város büszkélkedhet a legtöbb favázas házzal Európában, így ez az egyik ékköve a német „Faház útnak”, ami egy igen népszerű turistaútvonal Németországban, több mint 3000 km-en keresztül.

7. Wismar

A Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban található Wismar egyike a régi Hanza-városoknak, aminek neve a Nosferatu regényből és filmből lehet ismerős. A Balti-tenger partján terül el, és rendelkezik minden olyan jelleggel, ami az északi városok szépségét hirdetik. Óvárosa az UNESCO világörökség része.

8. Görlitz

Görlitz Németország legkeletibb részén, Szászország tartományában található. A Neisse folyó nyugati partján fekszik, a keleti partján pedig már a lengyel Zgorzelec városa áll. Görlitz több stílust is hordoz az épületein a reneszánsztól a barokkig, illetve a késői gótikától a szecesszióig.

9. Fulda

Fulda Németországban szívében, Hessen-tartományban található. A városban több lenyűgöző építészeti stílus találkozik egyszerre, amire a legjobb példa a képen is látható Szent Szalvátor székesegyház.

10. Meersburg

Meersburg Freiburghoz hasonlóan a Baden-Württemberg tartományban található az idilli Baden-tó partján, ami Németország déli paradicsomává teszi. A város alsó és felső részét meredek lépcsők kötik össze, és ha a fenti részről tekintünk le a városra, a kilátás lenyűgöző.

Szeretnél németül tanulni? Esetleg továbbfejlesztenéd nyelvtudásod? Ismerd meg módszerünket próbaleckéink segítségével, és reméljük hamarosan tanulóink között köszönthetünk!

A próbaleckét IDE kattintva tölthetitek le!

Forrás: https://www.thelocal.de/galleries/Travel/germanys-10-most-beautiful-towns-youve-never-heard-of/5