A 10 legszebb tengerpart Olaszországban

Közeledik a nyár, és ezzel együtt a nyaralási időszak is. Aki külföldben, vagy tengerpartban gondolkodik, vagy csak szereti a szép tájakat, azoknak biztosan kedvére lesznek a következő sorok. Cikkünkben most azt a 10 olasz tengerpartot mutatjuk be, amik közül minimum egyet meg kell látogatni az életben!

1. Puglia

Puglia egy dél-olaszországi régió, melynek székhelye a gyönyörű Bari. Strandjait a fehérhomokos tengerpart mellett a történelmi városok jellemzik, mint Avetrana és  Manduri. Az itt élők végtelenül vendégszeretőek, így nagyon kedvelt úti cél a nyaralni vágyók körében, mégis a nagy turistacsoportok még nem fedezték fel maguknak, így egy nyugodt vakációt lehet itt eltölteni.

2. San Fruttuoso

Genovától délre, a Portofinói-félsziget egy eldugott kis öblében található, amit vagy gyalog, vagy hajóval lehet csak megközelíteni, autóút és vonat nem jár erre. Itt található a San Fruttuoso di Capodimonte Apátság is, amit még a bencés szerzetesek építettek a 10. században, és lábánál ma már strand található. San Fruttuso egyik leghíresebb látnivalója viszont a Mélység Krisztusa (Il Cristo degli Abissi), egy víz alatti bronz Krisztus szobor, amit 1954-ben helyeztek a tengerbe 15 méter mélyre, és a búvárok egyik kedvenc helyévé vált, de akár búvárszemüveggel is látható a nyugodtabb napokon.

3. Tropea

Olaszország déli tartományának, Calabriának nyugati partvidékén található Tropea gyönyörű városa. A festői szépségű fehérhomokos tengerpart és kristálytiszta víz mellett ugyanannyira érdekes az óváros is, ami egy 40 méter magas mészkősziklán fekszik. Itt számos templom, kolostor és palota is megcsodálható, ráadásul kis boltjaiból és éttermeiből árad a déli olaszok kultúrája és vendégszeretete.

4. Viareggio

Viareggio Pisától nem messze a toszkán tengerparton található. Igazi hagyományos és klasszikus strandján, ami 20 km hosszú, napágyak és napernyők sorakoznak és várják a vendégeiket.  

5. San Vito Lo Capo

San Vito Lo Capo Szicília szigetén található. Azúrkék vize és hófehér partjai egyre jobban vonzzák a turistákat, akik a szezonban ellepik a kisvárost. A partot gyönyörű mészkősziklák övezik, amelyek különleges hangulatot adnak a helynek. A gyönyörű strandon kívül híres még középkori erődjéről is.

6. Monte Argentario

Szintén egy toszkán tengerparti város, itt viszont a meseszép színű tenger mellett, a partot körülvevő sziklák dús növényzete is különleges hangulatot kölcsönöz a helynek. A település egy félszigetre épült, tele villákkal, nyaralóházakkal és gyönyörű kilátással a tengerre. Két városa van: Porto Santo Stefano és Porto Ercole.

7. Vasto

Vasto Olaszország Abruzzo régiójában található az Adriai-tenger partján, fehérhomokos partokkal. A strand mellett a hegy tetején található vár adja meg a város pompáját, illetve a gondozott növények, virágok és fák, amelyek az egész városban megtalálhatóak.

8. Ischia

Ischia egy kis sziget a Nápolyi-öbölben Capri és Procida mellett. Sokan keresik fel, hiszen olcsóbb, mint Capri, de ugyannyira szép is. Mindenütt tele van virággal és növényekkel, olajfákkal, pálmafákkal. A szigeten több termálvíz lelőhely is található, így az is talál kedvére való elfoglaltságot a szigeten, aki nincs úgy oda a tengerpartért.

9. Capo Testa

Capo Testa Szardínia északi csücskében található, kiváló strandokkal, amik remek úszási lehetőséget is kínálnak a színtiszta kék tengerben. A térség híres még a szélfaragott gránit szikláiról és a partot körülvevő hegyekről is.

10. Chia

Szintén egy szardíniai helység, ez viszont a sziget déli részén található. Nem csak strandolni, de szörfölni is lehet az óriási hullámoknak köszönhetően, sőt flamingókat is lehet látni. A város mindössze egy órára van a fővárostól, Cagliaritól.

Érdekel Olaszország és az olasz nyelv? Próbáld ki Olasz nyelvtanfolyamunkat INGYEN, és ismerd meg kötetlen és kényelmes tanulási módszerünket. A próbalecke letöltéséhez kattints IDE

Forrás: www.telegraph.co.uk/travel/destinations/europe/italy/articles/The-top-10...