Amit a távoktatásról tudni érdemes

Sokan szeretnék fejleszteni magukat, bővíteni meglévő ismereteiket, esetleg újakat szerezni, de sokszor ez akadályokba ütközik. A többségük már biztosan hallott a távoktatás rendszeréről is, ami megkönnyítheti a tanulást.

Távoktatás

Távoktatásnak nevezik azt az oktatási formát, amikor a diák és a tanár nincs egy helyen, és maga a tanulási folyamat sincs egy kijelölt helyhez kötve. A diák az ismeretszerzés során legtöbbször, vagy szinte mindig egyedül tanul, és csak kisebb konzultációk alkalmával kerül kapcsolatba az oktatóval.

A távoktatáshoz szorosan kapcsolódó fogalom az önfejlesztés, ehhez pedig a diáknak meg kell tanulnia önállóan tanulni úgy, hogy nincs, aki közvetlenül ellenőrizze a munkáját. Sok kitartásra, szorgalomra és eltökéltségre van szükség ennél az oktatási formánál, ha fejlődni szeretnének.

Többféle módja létezik a távoktatásnak. A televízió, de ma már inkább az internet is kínál különböző anyagokat, amelyekkel új ismeretekre lehet szert tenni. Ezek során legtöbbször a diák teljesen önállóan tanul, de lehet akár igényelni tanári segítséget is. Intézmények és cégek is adhatnak ki távoktatási tananyagokat, nyomtatott és online formában is.

Távoktatás

A módszernek vannak előnyei és hátrányai is. A távoktatás általában nagyon olcsó mindkét fél számára. Emellett kiváló lehetőség azoknak, akiknek munka, vagy egyéb elfoglaltságuk mellett nincs ideje órákra, iskolába járni. Kötetlenül, saját időbeosztás és tempó szerint tanulhat a diák, nem kell másokhoz igazodnia, sőt, az önálló tanulással extra képességeket sajátíthat el a tanuló. Persze, ennek megvan a maga hátránya is. Mivel nincs meg a személyes kontakt, ezért csökkenhet a motiváció. A folyamatos visszacsatolás hiánya is okozhatja ezt, ezért is szükséges hozzá a magabiztos elköteleződés.  

Az ELO Cégcsoport több mint 70 nyelvi, szakmai és hobbi tananyagsorozatot kínál ügyfelei számára, célunk pedig a kényelmes és kötetlen ismeretszerzés. A visszacsatolásról sem felejtkezünk meg, hiszen képzésszolgáltatásunk igénybevételével szaktanárok segítik a tanulás folyamatát. Próbáld ki módszerünket ingyenes próbaleckéink segítségével, amelyekkel most Huawei tabletet is nyerhetsz!

Részletekért kattints IDE!