Az online felválthatja a hagyományos nyelvtanulást?

A mai rohamosan fejlődő világban egyre elterjedtebbé vált az online nyelvtanulás, amellyel ki lehet váltani az órákra járást, illetve a tanfolyamokat. Milyen előnyei, esetleg hátrányai vannak annak, hogy önállóan, számítógépek vagy okostelefonok segítségével sajátítjuk el a kívánt ismereteket, ahelyett, hogy a hagyományos módon tanulnánk meg egy nyelvet?

ELO online - a nyelvtanulás új dimenziója

Az információs technológiák fejlődésével és terjedésével együtemben megnőtt az igény az online tanulási módok iránt, ezzel pedig méltó ellenfelévé vált a hagyományos, iskolai nyelvtanulásnak. 2012-ben már több mint 6,7 millió ember végzett el legalább egy online kurzust, és az adatok 9,3 %-os növekedést mutatnak évről-évre a beiratkozásokat tekintve, ami azt jelenti, hogy az online tanulást választók száma gyorsabban növekszik, mint a felsőoktatásba jelentkezők száma.

A nemrégiben induló onlinenyelvtanulas.hu oldal által kínált interaktív nyelvtanuló alkalmazás, az ELO online is azt a célt szolgálja, hogy kötetlenül, online módon legyen elsajátítható a gyakorlatias nyelvtudás.

Milyen előnyei vannak az online nyelvtanulásnak és az ELO online-nak?

1. Kényelmes

Az első előny, ami mindenkinek eszébe jut az online nyelvtanulás kapcsán, hogy kényelmes. Tanulhatsz otthonról, útközben vagy egy kávézóban is, ráadásul időhöz sem vagy kötve. A tanulók bárhonnan és bármikor elérhetik a tananyagaikat, mindössze csak internetkapcsolatra van szükségük. Ezáltal felszabadul az az idő, amit eddig iskolába vagy magántanárhoz járással töltöttél, mindemellett te osztod be a tanulásra szánt idődet is.

ELO online - megfizethető nyelvtanulás

2. Megfizethető

Az ELO online másik előnye, hogy nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod a tananyagokért. Két lecke ára kevesebbe kerül, mint egy óra a magántanárnál vagy egy tanfolyamon.

3. Bárki számára elérhető

Az ELO online-hoz nincs szükség semmilyen előképzettségre vagy papírra, bárki elkezdheti, motivációtól és tapasztalattól függetlenül. Az interaktív tananyagainkat ráadásul már kezdő szinttől lehet tanulni, így nem kell az adott nyelvből sem előtudással rendelkezni.

4. Támogatja a személyi fejlődést

Az önálló tanulással olyan készségeket lehet fejleszteni, amelyeket később az életedben és a karrieredben is kamatoztathatsz. Az online módszerekkel, így az ELO online-nal is, hatékonyabban tudod beosztani az idődet és a megtanulásra váró információ mennyiségét is. Az önálló tanulás arra késztet, hogy előzetes tapasztalatokra építve, hogyan használd fel a megszerzett tudást és képességeket otthon, a munkában, illetve a tanulási és képzési folyamatokban egyaránt. Mindemellett a motivációt és a magabiztosságot is fejleszti, ami elengedhetetlen eleme az önálló és az online tanulásnak is.

Természetesen mindig lesznek olyanok, akik továbbra is a hagyományos, tantermi tanulást részesítik előnyben. Az online tanuláshoz rengeteg motivációra és elszántságra van szükség, és meg kell szokni a visszacsatolás hiányát is, amit egyébként a tanároktól kaphatnál meg. A nyelvtanulásban pedig nem elhanyagolható szempont a beszéd gyakorlása, ami nem oldható meg teljes mértékben önállóan. Az ELO online azonban törekeszik arra, hogy ezt a hiányt kiküszöbölje a szituációs feladataival.

ELO online - a nyelvtanulás új dimenziója

Tehát, mi is az az ELO online?

Az ELO online egy interaktív nyelvtanuló alkalmazás, amivel hatékonyan és könnyedén sajátítható el az angol, német, francia, olasz és spanyol nyelv, akár különböző szinteken is. Az online tananyag gyakorló feladatokkal, látványos illusztrációkkal és hasznos hanganyagokkal teszi szórakoztatóvá és kötetlenné a nyelvtanulást, mindehhez pedig csak egy számítógépre, egy okostelefonra vagy egy tabletre van szükség internetkapcsolattal. A nyelvtudás a mai világban elengedhetetlen része lett az életnek, és hiszünk abban is, hogy a nyelveket a gyakorlatban és kötetlenül lehet a leghatékonyabban elsajátítani.

Hogyan ismerhetem meg?

Az ELO online-t ingyenesen ki is lehet próbálni online próbaleckéink segítségével. Csak ki kell választani a nyelvet, megadni az adatokat, majd a gombra kattintva egy e-mailt küldünk, amelyben a linken keresztül nem csak a kiválasztott nyelv, de a többi tananyag is elérhető lesz. Ezzel megismerheted módszerünket és kipróbálhatod a feladatokat. Az ingyenes online próbaleckék IDE KATTINTVA érhetőek el!

Források:

https://www.speaknyelviskola.hu/online-nyelvtanulas-aldas-vagy-atok/
http://elearning.co.hu/2014/04/07/az-online-tanulas-felvaltja-a-tantermit/