Otthon tanulni így is lehet!

Bár sokak fejében a tanulás még mindig összekapcsolódik az iskolapaddal és a krétaporral, ahogy minden más is, ez is rohamos fejlődésen ment át az utóbbi 10-20 évben. A világ felgyorsult, és ezzel kénytelen az edukáció is felvenni a lépést, és mostanra már számos opcióval rendelkezünk az önképzés kapcsán. Összeszedtük hát az online, illetve a papíralapú otthoni tanulás előnyeit és hátrányait, hogy olvasóink dönthessék el, számukra melyik a kedvezőbb.

Kötetlenség:

Az online és a papír alapú otthon tanulás előnye is, hogy te magad döntheted el, mikor és mennyi időt tudsz szánni az önfejlesztésre. Ezen felül pedig helyileg sem köt sehova, így a napod „üres járataiban” is fejlesztheted magad, amikor például utazol vagy vársz valakire.

Időt is spórolhatsz:

Sokat nyerhetsz azzal, hogy magára a tanulásra szánt időbe nem kell bele kalkulálnod az iskolába jutás és a hazaút perceit (vagy akár óráit), hiszen a saját otthonod kényelmében, tényleg csak a tudás megszerzésére kell áldoznod az amúgy is értékes szabadidődből.

Költséghatékonyság:

Sok esetben ezek a képzések, mivel nem igényelnek személyes kontaktot, olcsóbbak, hiszen nem kell egy másik ember idejét is megfizetned a tananyag mellett. Van, ahol még szaktanári segítséget is kérhetsz, akik mégis visszacsatolást nyújtanak a haladásodról, egy magántanár árának töredékéért. Itt még azon is nyerhetünk egy keveset, ha az online oktatást választjuk, hiszen ott nincs postaköltség, illetve a nyomtatási és alapanyag díja sem terheli a tanulókat.

A tanulás minősége:

Az iskola berkein belül történő tanulás mindig fix, ezzel szemben az otthon tanulás technikájával kikerülhető a fáradt napok végén történő „tanulni kell” állapot. A tanulás minőségét nagyban javítja, ha kipihenten, aktívan és frissen állunk neki. Ezzel a módszerrel az sem történhet meg, hogy a csapat tovább siklik egy nehézkes részen, a tanuló pedig nem tudja tartani a lépést, így egy fontos szegmens kevésbé marad meg. Ha valami nem világos, a tanuló nyugodtan időzhet rajta addig, amíg meg nem érti.

Környezet tudatosság:
A papír alapú tanulásnál is elmondható, hogy védi környezetünket, hiszen a közlekedés károsanyag kibocsátását lecsíphetjük a városok amúgy sem csekély szennyezéséből, de az online tanulás ilyen szempontból a legcélravezetőbb. Sem a közlekedés, sem a tananyagok nyomtatása, sem pedig a papíranyag előállítása nem szennyezi a környezetet, így ez az egyik legzöldebb opció a fejlődésre.

Negatív oldal:

Egy dolgot tudunk csupán ide felírni, és ez a motiváció. Sokan nem képesek magukat ráhangolni a tanulásra, és ha nem éreznek késztetést, vagy valamilyen nyomást, mindig csak halogatják. Ám sok esetben egy tanár, vagy egy drága képzés sem tudja ezt megoldani.

Legyen tehát a praktikum, a költséghatékonyság, vagy éppen a környezetvédelem az ok, amiért az otthon kényelmét választja a tanuló. Az ELO csoport módszere mindenkinek megoldás lehet, hiszen nem csak papír alapú , de most már online tananyagsorozatok is elérhetőek a kínálatunkban. Online tananyagainkat ráadásul ingyen is kipróbálhatod, amit IDE KATTINTVA tudsz elérni. Válaszd kötetlen és kényelmes tanulási módszerünket, és ismerd meg online tanulási módszerünket.