Retró konyha, amihez 50 éven át nem nyúlt senki

Egy amerikai bútortervező vásárolta meg ezt a házat, amiben akkor már több mint 50 éve, 1956 óta nem lakott senki. Nem sejtette, hogy az új otthon árába egy nosztalgiautazás is beletartozik!

A konyha ugyanis érintetlenül és használatlanul maradt. Nem tudni, hogy az előző tulajdonosok miért hagyták félbe a berendezést, és ha már ilyen klassz konyhát sikerült összehozniuk, miért nem használták ki, de mi igazán hálásak vagyunk nekik - így ugyanis bepillantást nyerhetünk az 50-es évek Amerikájának kedvelt dizájnelemeibe. 
Aki szereti ezt a korszakot, biztosan nem fog csalódni – igazi csemege a szemnek a sok pasztellrózsaszín elem és alkatrész. Az egyedi, akkoriban merésznek és modernnek számított megoldások, a formák és színek – a sütőhöz még az eredeti, 1950-es használati utasítás is megbújt valahol a szekrényekben. 
Persze egy alapos takarítás azért ráfért a már-már múzeumnak is beillő konyhára, de ezenkívül mindent tökéletes és használható állapotban talált meg a mázlista tervező. Mi nagyon irigykedünk :)

Először is: ebben a konyhában tényleg minden cukorka-rózsaszín!

Sok kicsi hűtő szemmagasságban, a szekrénybe építve - nagyon praktikus!

Naná, hogy a sütő is rózsaszín :)

És korabeli használati utasítás is jár hozzá!

Mosogatógép a konyhapultba rejtve - nem is tudtuk, hogy ez ilyen régi technológia :)

Ha tetszett amit láttál, lapozz bele Kreatív lakásdíszítés tananyagsorozatunkba további tippekért és trükkökért, most teljesen INGYEN!

képek innen