Visszaüljek még az iskolapadba?

Jó pap holtig tanul - szól a mondás, és ez igaz is, soha nincs késő neki vágni valami eddig ismeretlennek, elsajátítani új tudást, szakmát vagy akár egy hobbit. Amikor elköteleződünk egy friss cél mellett, akkor már csak az a kérdés maradt, hogy mennyi időt és energiát tudunk és szeretnénk rááldozni. 

Nappali tagozat:

Előnye: A nappali tagozatos oktatási létesítmények előnye leginkább az, hogy itt részletesen tanulhatjuk meg az adott terület. A tanárok és/vagy professzorok az összes felmerülő kérdésünkre válaszolnak, rendszeresen kapunk visszajelzést arról a szintről, ahol tartunk a dolgozatok, tesztek eredményeivel.

Hátránya: Nem csak a reggeltől délutánig tartó időszakban szükséges tanulnunk, ami alapból megnehezíti a munkahely szerzést, de sok esetben még esténként is. Az idő, amit pedig utazással töltünk, a helyhez kötöttség miatt sajnos szintén a negatívumok közé sorolandó.

Esti iskolák, tanfolyamok:

Előnye: Ezeket a képzési formákat már munkahely mellett is el lehet végezni, hiszen igyekeznek a klasszikus munkaidő utánra tenni az órákat. A nappalihoz hasonló tematikára épül, így a visszacsatolás és a tudás mélysége is hasonlóan erős, de kevesebb a kontakt órák száma, így időben viszont praktikusabb.

Hátránya: Sajnos, csak a klasszikus irodai munkarendhez igazodik, így ha több műszakban, vagy eltolt munkarendben, 10-től 6-ig dolgozunk, nagy az esély rá, hogy az első órákat lekéssük, esetleg ki is kell hagynunk napokat. Ráadásul, ha még el is éred az órákat, egy egész napos szellemi/fizikai fáradtsággal terhelve kell összpontosítanod, nem számít mennyire volt nehéz napod. Ezek mellett helyhez is vagy kötve, így az utazást is bele kell számolnod a tudás oltárán feláldozandó dolgok közé.

Levelező képzés:

Előnye: Itt már inkább csak az anyag leadásában segít az oktató, így minimális mennyiségű időt töltesz utazással és fizikailag a iskolában. Emellett majdnem olyan kényelmesen tudod élni az életed, mintha nem is vennél részt oktatásban.

Hátránya: Szinte senki nem számol azzal, hogy a levelező képzésen egy tudáshalmot zúdítanak rád abban a kevés időben, amíg az intézményben tartózkodsz, így ezt utána saját magadnak kell kibogozni, segítség nélkül. Ezért abban a kis időben, amikor valóban órán veszel részt, nem engedheted meg magadnak egy pillanatra sem, hogy elmúlasz valamit, hiszen ennyi időd van arra, hogy mindent magadra szedj, amire szükséged lehet otthon. 

Távoktatás:

Előnye: Irányított önálló tanulás, amelyet egy speciálisan összeállított, könnyen követhető vezérfonal köré szövünk. Nem köti meg, hogy melyik nap, melyik órájában a bolygó mely pontján szerzed meg a tudást, így teljes szabadságot élvezhetsz. Lehetsz buszon, otthon, étteremben vagy éppen kávézóban, amikor időd és energiád engedi, képezheted magad. Ezen forma keretein belül, így nálunk az ELO csoportnál is, számos, az érdeklődési körödnek, vagy a jövőbeni céljaid eléréséhez szükséges tananyagot is megvásárolhatod, sőt nálunk itt egy leckét még ingyen is letölthetsz, hogy lásd valóban egyezik-e az elképzeléseddel: LINK

Hátránya: A legnagyobb hátránya, hogy nincs külső motiváló tényező, így ez abban az esetben hatásos, ha Te valóban szeretnél több tudással rendelkezni. Ne feledd a tudás, amit ezekkel megszerezhetsz téged csak gazdagabbá tesznek.

Visszaüljek-e az iskolapadba?

 Már csak rajtad múlik, hogy számodra melyik a legkedvezőbb képzési forma, melyik az, ami a legnagyobb szabadságot engedi meg, vagy amelyik a jelen életszituációdban számodra a legkényelmesebb. Amennyiben a távoktatásra esik választásod, mi állunk rendelkezésedre. Nézz szét honlapunkon és töltsd le INGYENES próbaleckéink egyikét ITT:)